Tammelan Makkaramarkkinoiden Makkaramestarikilpailuun 2019 osallistui 17 makkaran valmistajaa yhteensä 31:lla makkaralla. Tuloksissa kaksi oli ylitse muiden - mestarien joukkoon nousi myös tuore osaaja!
Vuoden paras Grillimakkara
1. Makuliha - Salarakas (4)
2. Helsingin Makkaratehdas - Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)
3. Makuliha - Besserwisser (7)
Vuoden paras Mausteinen makkara
Katinalan Lihakauppa - Chili-Emmental (21)
Vuoden paras Raakamakkara
Helsingin Makkaratehdas - Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)
Vuoden paras Uutuus
Helsingin Makkaratehdas - Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)
Vuoden 2019 Yleisön Suosikki
Helsingin Makkaratehdas - Rööperin Chiligrilli (20)
Näin kisa ratkaistiin:
Tuomaristo maistoi kaikki kilpailumakkarat ja arvosteli jokaisen viittä ominaisuutta, joiden yhteenlaskettu keskiarvo ratkaisi tuloksen.
Arviointikriteerit (asteikolla 1-10):
1. Ulkonäkö
2. Kuori
3. Maku
4. Suutuntuma
5. Jälkimaku
Yleisön suosikki -äänestys tapahtui Makkarabuffetin avulla niin, että jokainen syöjä jätti äänestyslaatikkoon lempimakkaransa numeroidun cocktailtikun. Buffetissa oli tarjolla kaikkia kisamakkaroita ilman valmistajatietoa. Yhteensä yleisöääniä annettiin 335! Helsingin Makkaratehtaan Chiligrillin kannoilla muutaman äänen erolla olivat Kivikylän Kotipalvaamon Juusto-Jalapeno Tuhti sekä Makulihan Besserwisser.